Homey
Leestijd: 2 minuten

Homey is het eerste Nederlandse Kickstarter succesverhaal dat in ons land in de winkel verkrijgbaar is. Het debuut van het Twentse Athom ligt vanaf aanstaande zaterdag 19 November in de winkels.

Alles in huis verbonden

HomeyHet Twentse Athom gaat de concurrentie aan met smart home systemen als Google Home en Amazon Echo. Homey verbindt alle (draadloze) apparaten in huis, en voegt deze samen in 1 systeem: makkelijk, overzichtelijk en ook erg slim. Het apparaat combineert hiervoor 8 draadloze technieken met een open platform. Hierdoor kan het device met bijna elk apparaat verbinden.

Voorbeelden hiervan zijn TVs, slimme thermostaten, slimme lampen, domoticasystemen, sensoren, draadloze schakelaars, zonwering, speakers en nog veel meer, van diverse merken. Vervolgens kunnen al deze verschillende apparaten via het apparaat aan elkaar gelinked worden. Homey en alle verbonden apparaten bedien je via een Smartphone app, via automatische Flows, of zelfs door tegen het device te praten!

Succesverhaal uit Twente

Het pad van de twee jonge oprichters Emile Nijssen en Stefan Witkamp (beiden 24) begon in 2014, toen ze aansluitend op hun studie aan de Universiteit Twente een zeer succesvolle Kickstarter campagne startten.

Sindsdien zijn het team en de operatie flink opgeschaald, inclusief een investeringsronde in 2015. Inmiddels werkt binnen Athom een team van 15 mensen aan de (door-)ontwikkeling van het pruduct. Nu, 2 jaar na het begin van de ontwikkeling, is het bedrijf klaar om hun visie van hoe een huis zou moeten zijn massaal uit te brengen, met een lancering in de nationale retail als hoogtepunt.

Open Platform

Door het open platform, vergelijkbaar met een Smartphone, kunnen ook externe ontwikkelaars apps voor Homey bouwen. “Apps voegen functionaliteit toe, zoals ondersteuning voor een nieuw apparaat. Hierdoor kan het apparaat steeds meer, en kan iedereen nieuwe functionaliteit toevoegen.” legt Witkamp uit. Op dit moment zijn er reeds honderden apps beschikbaar in de Homey App Store.

Waar kan je Homey kopen?

Het apparaat zal worden aangeboden bij een geselecteerde groep retailers, zowel online als offline. Naast de winkels van MediaMarkt, iCentre en Ivizi en de webshop van Athom zelf (store.athom.com) zal Homey beschikbaar zijn bij de webshops van Robbshop en Domotica-shop, bij WifiMedia in Arnhem, by Wansleeben in Wolvega, Koudijs in Amstelveen, Bonlite in IJmuiden, en enkele andere ‘Electrostylisten’.