Leestijd: 2 minuten

Als ik vroeger wel eens op een camping rondliep zag ik mensen rond etenstijd altijd moeilijk doen bij tentjes, kampeerwagens en caravans om toch een simpele maaltijd te bereiden. Gehannes met gasflesjes, kookplaatjes, campingstoelen en krakkemikkige tafeltjes.

Om maar te zwijgen over de tweederangs pannetjes en de afgeschreven borden en het plastic bestek. Hygiene was ook ver te zoeken. Maar goed…het is vakantie dus we hebben tijd zat om ziek te worden en weer te herstellen.

Toch had het wel wat. Om met zulke spullen op zo’n onhandige plek toch een voedzame maaltijd klaar te maken. Als je het met zulke karige middelen klaar maakt is het vaak ook extra lekker. Het feit dat het soms misschien niet helemaal gaar en schoon is neem je dan ook maar voor lief. Misschien is het te vergelijken met de oertijd waarin de mannen heel veel moeite moesten doen om het eten te vangen en de vrouwen minstens zo veel moeite om het te bereiden. Zonder al te veel moderne hulpmiddelen. Zo’n malse mammoetbout zal in die tijd ook extra goed gesmaakt hebben.

Enkele slimme vogels hebben een tijdje geleden bedacht dat ze dit ook wilden gaan doen. Maar dan voor een breder publiek. Omdat ze het geen ‘gehannes met pannen in een kampeerwagen’ wilden noemen hebben ze er een andere naam voor bedacht, namelijk: ‘Foodtrucks’. Zo komt het dat ‘Foodtrucks’ al enkele jaren enorm hip zijn.

Dit weekend was er een heus ‘Foodtruckfestival’ in ons dorp. Nieuwsgierig (en hongerig) namen we er gisteren een kijkje. En ja hoor: het was net een boerencamping. Overal stonden caravans, kampeerwagens en trucks waar rook uit walmde. Net als op de camping rond etenstijd.

Niet alleen de naam is anders, ook de prijs. Voor een paar drankjes betaalden we een tientje, voor twee hamburgers 15 euro en voor twee zakken friet 7 euro. Eerlijk is eerlijk: de hamburgers (uiteraard Angus beef….zie mijn blog van vorige week) waren heerlijk. Ik moest ook erg lachen om de man die ze headbangend in zijn caravan (waar was zijn haarnetje!) klaar maakte. Waarschijnlijk zat dat ook bij de prijs. Maar de friet die we bij de andere kampeerwagen kochten was niet helemaal gaar….net als op de camping wel eens gebeurde.

Maar er waren heeeel veel mensen en er werden veel euro’s uitgegeven. Dus het werkt. Armoedig is het nieuwe sjiek!

Daarom denk ik er aan om dit ook met andere bedrijfstakken te gaan doen. Wat dacht je van een open lucht zwembad? Om een parkeerterrein te vullen met kleine opblaasbadjes en om 15 euro entree per badje te vragen. Zullen we het ‘Carpoolen’ noemen? Ideeën genoeg!