Hagelswag
Leestijd: < 1 minuut

“Ik houd van veel” zeg ik altijd als een soort excuus. Als ik bijvoorbeeld ketchup ergens overheen gooi. Of mosterd. Tot ik Hagelswag leerde kennen.

Ik moet het echt proeven. En dat doe je niet door er een mini mespuntje van te nemen. Nee, de ketchup moet stromen als een rivier en de mosterd moet als een soort drilpudding aan de rand van mijn bord staan.

Ik zeg ook altijd “Ik houd van veel” als ik een boterham met hagelslag neem. Die bestrooi ik nogal royaal met hagel. Omdat ik weet dat er dan ook een hoop af gaat vallen terwijl ik mijn boterham eet. En dat kan ik vervolgens ook weer van mijn bord happen.

Jammer is wel dat mijn dochters deze werkwijze overnemen. En ik kan ze niet stoppen met de opmerking “Ho maar! Genoeg!”. Wat ik eigenlijk het liefste wel zou doen. Want wat moet ik tegen ze zeggen? Ik mag het wel en jij mag het niet? Dus ik moet me af en toe wel een beetje inhouden helaas. En helemaal lastig wordt het als ze vriendinnetjes te eten hebben. Dan moet ik me echt gedragen aan tafel.

Toch heb ik – wat de hagelslag betreft – een oplossing gevonden. Want onlangs kreeg ik voor mijn verjaardag een fles “Hagelswag”. En dat is een hele sjieke (en waarschijnlijk ook dure) hagelslag. En wat doe je met dure dingen? Je bent er zuinig mee! Dus toen ik vanmorgen een boterham met “Hagelswag” nam bestrooide ik hem heel zuinigjes met enkele brokjes dure, sjieke pure chocolade.

Dus weet iemand nog waar ik hele dure mosterd en ketchup kan kopen? Liefst in een sjieke fles?