kerstrugby
Leestijd: 2 minuten

Nee hè… Waar is mijn boodschappenscanner nu weer? Ik stond vanmiddag bij de lokale supermarkt. Vanmiddag ja, de dag voor Kerst.

Vergeten boodschappen

Mijn vrouw had namelijk bedacht dat ik best wel even voor wat ‘vergeten’ boodschappen
naar de supermarkt kon gaan. Het zal wel aan mij liggen maar ik snap dat hele concept niet. De ‘vergeten boodschap’. Hoe kan je een boodschap nu vergeten? Je hebt toch een lijstje. Ik vergeet nooit iets!

Maar waar had ik mijn scanner nu ook alweer gelaten? En hoe zag die pot kwark er nu ook alweer uit die mijn vrouw me thuis nog had laten zien? Had die nu een rode of een blauwe bovenkant?

Rugbywedstrijd

Ik voelde me als in een rugbywedstrijd. Overal mensen om me heen die tegen elkaar aanbeukten. Een paar keer moest ik rondvliegend fruit ontwijken. Zo’n kiwi in je nek doet best zeer. En om de paar stappen probeerde iemand achter me met een winkelwagentje mijn achillespezen door te hakken.

Passend geweld

Met mijn boodschappenlijstje in de hand en mijn mandje als schild probeerde ik mij een weg te banen door de paden van de supermarkt. Schijnbaar was het ook een soort reünie want overal in de paden stonden mensen te ‘kamperen’. Alleen voor passend geweld maakten ze plaats (zo bleek).

Gebak halve prijs

Op een gegeven moment werd er omgeroepen met een vriendelijke vrouwenstem: ‘in de bakkerij is al het gebak nu voor de halve prijs’. Ik stond bij het zuivelschap en twijfelde even wat ik moest doen. Op de grond gaan liggen met mijn handen over mijn achterhoofd? De hoogte opzoeken (in een schap klimmen ofzo)? Of mezelf met mijn rug tegen het zuivelschap aandrukken? Ik besloot dat laatste te doen. De mensen om me heen werden gek en baanden hun weg naar de bakkerij.

Stampede

Toen de stampede voorbij was en het stof weer was neergedaald kon ik weer verder gaan zoeken naar mijn scanner. Waar had ik dat ding nu gelaten? Even later zag ik een rood lampje knipperen bovenop een of andere vrieskist. Mijn scanner! Ik maakte een soort snoekduik tussen wat mensen door en had hem te pakken.

Touchdown

Toen ik even later thuis kwam vroeg mijn vrouw: heb je alles? Ik zei: ‘ja, waarom zou ik iets vergeten? Ik heb toch een lijstje?’ ‘Ging het goed?’ vroeg ze ‘Ja, prima! Ik heb zelfs een touchdown gescoord.’